Connect with us

Coliban indică faptul că Lasconi ar trebui să se retragă din competiția pentru Cotroceni: Mesajele primite sugerează retragerea candidaturii.

Ultima Oră

Coliban indică faptul că Lasconi ar trebui să se retragă din competiția pentru Cotroceni: Mesajele primite sugerează retragerea candidaturii.

Coliban solicită retragerea Elenei Lasconi din cursa pentru Cotroceni

Vicepreședintele USR, Allen Coliban, a declarat pe pagina sa de Facebook că Elena Lasconi ar trebui să se retragă din competiția pentru Președinția României. În postarea sa, Coliban a parafrazat o afirmație a Elenei Lasconi, subliniind că „acum nu ar trebui să fie vorba despre un om, ci despre România.”

Coliban a menționat că a primit numeroase mesaje din partea susținătorilor care susțin retragerea candidaturii Elenei Lasconi. „Ce face USR?” a întrebat Coliban retoric. El a subliniat aprecierea pe care o merită Lasconi pentru curajul de a prelua conducerea partidului și de a se prezenta ca și candidat într-un moment de criză, când USR se confrunta cu un suport de doar 8%. Politicianul a recunoscut contribuția acesteia în unificarea partidului și în obținerea unui rezultat istoric în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Declinul în sondaje

Coliban a evidențiat că Elena Lasconi a înregistrat o scădere drastică în sondaje, ajungând de la 19% la sub 10% în doar trei luni. Deși există voci care contestă acuratețea sondajelor, Coliban a explicat că speranța unui fenomen similar cu cel al unui candidat nou nu se aplică în cazul unei persoane cu notorietate de 99%.

„O revenire la un scor de aproximativ 20% în doar două luni ar fi un adevărat miracol,” a adăugat Coliban.

Reacții din teritoriu

Coliban a menționat că Brașovul a fost unul dintre cele cinci județe în care Elena Lasconi a câștigat alegerile în primul tur, dar mesajele primite în prezent sugerează o tendință de retragere a candidaturii. El a subliniat că a ridicat această problemă în Biroul Național al partidului, chiar și atunci când subiectul era evitat de majoritatea colegilor.

„Am avut speranța că, atunci când ni s-a spus că „voi lua cea mai bună decizie pentru România”, ne vom baza pe criterii obiective pentru a stabili candidatul potrivit. Din păcate, am observat o retorică prea emoțională și prea puțin ancorată în realitate,” a afirmat Coliban.

Critica deciziilor politice recente

Coliban a acuzat că deciziile recente din cadrul USR au fost luate fără consultări în Biroul Național, inclusiv ideea retragerii în favoarea unei candidaturi iluzorii a lui Ilie Bolojan și atacurile la adresa lui Nicușor Dan. „Cea mai bună decizie pentru România” este, în opinia sa, acum în totalitate în mâinile Elenei Lasconi.

El a subliniat că, deși au existat voci care i-au prezentat cifrele și realitatea, au existat și multe tăceri, unele din respect pentru efortul ei, iar altele din resentimente față de Nicușor Dan sau din calculul că o performanță slabă ar putea duce la o schimbare de leadership.

Reflecții asupra alegerilor și viitorului USR

Coliban își exprimă îngrijorarea față de colegii săi, întrebându-se cât de bine ascultă aceștia mesajele susținătorilor USR. El contestă abilitatea acestora de a justifica public de ce argumentul „Nicuşor nu este bun, deoarece nu răspunde la telefon” este considerat mai puternic decât întrebările critice precum „Vreți să aveți turul 2 între Simion și Ponta sau între Simion și Antonescu?” sau „Candidatura Elenei nu sprijină USR, ci îi ajută pe Crin Antonescu și PNL – ați renunțat la principii?”

Coliban subliniază că, în cazul unui rezultat nefavorabil, Elena va suporta consecințele, iar USR va trebui să se reînvie din cenușă, purtând stigmatul eșecului reformiștilor. El își exprimă dorința ca USR să devină următorul Președinte al României, crezând că acest lucru este posibil, dar nu ignorând realitatea.

„În politică, nu este suficient să vrei și să crezi. Nu îmi doresc un rezultat slab și nici schimbarea președintelui partidului. Credința mea în politică începe cu ascultarea electoratului și reprezentarea corectă a acestuia, chiar dacă deciziile majorității din partid par adesea contrare acestor principii. De multe ori am ales să tac, fiind un om de echipă și considerând că soluția renovării nu constă în distrugerea a tot ce avem. Excepțional, scriu acum aceste rânduri dintr-o perspectivă realistă, decentă și constructivă, nu pentru a căuta expunere în presă, ci pentru a oferi un răspuns celor care ne-au susținut”, afirmă Coliban.

El reamintește că mai sunt 2 zile până la termenul limită pentru depunerea candidaturilor și 4 zile până la ultimul termen de retragere de pe buletinele de vot. Coliban îndeamnă publicul să comenteze despre ce ar trebui să facă USR în această situație și promite că, după aceste 6 zile, se va implica activ în campania pentru candidatul susținut de USR, indiferent cine va fi acesta.

Coliban aduce în discuție evenimentele din anul 2000, când „CDR a eșuat din cauza incapacității de a decide asupra unui candidat unic, iar turul 2 a fost între Iliescu și Vadim, ceea ce a dus la dispariția PNŢCD și a îngreunat revenirea PNL-ului.” El își amintește cu nostalgie de primul său vot și de deznădejdea resimțită în turul 2, când a ales să-și anuleze votul, fiind impresionat de promisiunile extreme ale lui Vadim și de acțiunile lui Iliescu, care, în opinia lui, a subminat valorile Revoluției și a provocat suferințe țării pe parcursul a trei mandate.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Oră

Advertisement
To Top