Diana Șoșoacă își anunță candidatura pentru alegerile prezidențiale
În seara zilei de marți, Diana Șoșoacă a declarat că intenționează să depună oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale, acțiune programată pentru joi la Biroul Electoral Central. Președinta organizației SOS România a anunțat că a reușit să strângă peste 300.000 de semnături necesare și s-a arătat încrezătoare că nu va fi refuzată din nou, așa cum s-a întâmplat anul trecut, după decizia Curții Constituționale.
„Îmi voi depune candidatura. Joi, între orele 8:30 și 9:00, colegii din partid vor merge să depună semnăturile, iar eu voi ajunge în jurul orei 11:30-11:45, întâi pentru a saluta persoanele care mi-au comunicat că vor veni în număr mare și apoi pentru a semna”, a declarat Diana Șoșoacă într-un clip postat pe rețelele sociale.
Încrederea în propria candidatură
Când a fost întrebată dacă îi este frică de o posibilă invalidare a candidaturii, Șoșoacă a răspuns cu fermitate: „Ce este teama? Teama există numai în rândul celor care nu au încredere în ei înșiși, care nu cred în Dumnezeu. Teama provine de la diavol. Eu nu am nicio teamă”.
„Noi, cei de la SOS România, am fost afectați de furtul voturilor și de interzicerea candidaturii mele la prezidențiale în 2024. Așa că de ce să-mi fie teamă? Tot ceea ce se întâmplă este permis de Dumnezeu, iar dacă poporul român trebuie să suporte o anumită soartă, asta este. Se pare că nu toți au acționat conform așteptărilor. România are o istorie plină de trădări și o lipsă de implicare în ultimii 35 de ani, iar aceste probleme trebuie asumate în fața Domnului”, a adăugat ea.
Apel la schimbarea mentalității naționale
Diana Șoșoacă a subliniat necesitatea schimbării mentalității poporului român, sugerând că ar trebui să adoptăm o viziune pe termen lung, similară cu cea a chinezilor, care au un program de guvernare pe 1.000 de ani. „A învinge actualul sistem nu se poate face doar într-un moment, ci necesită o perioadă îndelungată. Eliberarea noastră depinde de mai mulți factori și s-ar putea să dureze zeci sau chiar sute de ani”, a afirmat ea.
„Românilor le place să trăiască clipa – carpe diem. Cred că ar trebui să renunțăm la acest motto și să ne gândim la un program de guvernare pe termen lung. De aceea am fost subordonați și sclavizați. Aceasta nu este o problemă nouă; a început cu mult timp în urmă, înainte de fanarioți. Am avut parte de subjugări din partea Imperiului Austro-Ungar și a otomanilor. Din fericire, am avut câțiva domnitori adevărați care ne-au eliberat”, a conchis Diana Șoșoacă.
Reflecții asupra credinței și alegerilor
„Trebuie să ne schimbăm mentalitatea, să începem să discernem între bine și rău și să nu mai așteptăm venirea unui Mesia pe pământ. Mesia a venit o singură dată, iar dacă astăzi s-ar prezenta, tot pe Barabas l-ar alege”, a spus ea, provocând reflecții asupra alegerilor pe care le facem ca societate.
Curtea Constituțională respinge candidatura Dianei Șoșoacă
Pe 5 octombrie 2024, judecătorii Curții Constituționale au decis să respingă candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale programate pentru luna noiembrie a anului trecut. Motivația acestei decizii a fost faptul că convingerile sale nu sunt în concordanță cu valorile democrației. Judecătorii au subliniat că, în cazul în care Șoșoacă ar ajunge să conducă țara, ar exista un risc semnificativ pentru apartenența României la Uniunea Europeană și NATO.
Criticile Dianei Șoșoacă la adresa deciziei CCR
Pe 8 octombrie 2024, după publicarea motivării Curții Constituționale, Diana Șoșoacă a reacționat vehement, criticând hotărârea și etichetând judecătorii ca fiind „trădători”, „staliniști și naziști”. Într-o postare pe rețelele sociale, ea a declarat: „Prin această motivare penibilă, nazistă, stalinistă, ați făcut din mine erou național martir! Să înțeleg că veți aresta și arunca în pușcărie toți românii care o iubesc și susțin pe Diana Iovanovici-Șoșoacă?”