Connect with us

Lideri de la USR și PNL au transmis mesaje anticomuniste, în timp ce Crin Antonescu a avut o întâlnire cu o fostă deținută din perioada comunistă.

Ultima Oră

Lideri de la USR și PNL au transmis mesaje anticomuniste, în timp ce Crin Antonescu a avut o întâlnire cu o fostă deținută din perioada comunistă.

Mesaje anti-extremiste de la liderii USR și PNL

Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, și prim-vicepreședintele PNL, Ciprian Ciucu, au transmis mesaje puternice împotriva extremismului și comunismului, subliniind pericolele pe care aceste ideologii le reprezintă pentru România. Moșteanu a declarat cu fermitate: „Eu nu voi accepta niciodată ca această țară să cadă în mâinile rușilor.” De asemenea, Ciucu a adăugat că experiența sa de a fi născut și crescut în comunism îl face să refuze cu tărie ideea de a trăi sub un regim fascist.

Un exemplu de curaj în fața represiunei comuniste

Candidatul coaliției la prezidențiale, Crin Antonescu, a evidențiat curajul unei femei, Nina Moică, care, la doar 15 ani, a fost condamnată la 20 de ani de închisoare de către regimul comunist. Moică a fost încarcerată la Jilava, iar povestea ei ilustrează brutalitatea sistemului totalitar din acea perioadă.

Amintiri personale și apeluri împotriva urii

Ionuț Moșteanu a împărtășit o poveste personală despre bunica sa, care a fugit de ruși în 1939, împreună cu familia, lăsând în urmă tot ce avea. Aceasta a început o nouă viață în Găești, unde l-a întâlnit pe bunicul său, Marin Moșteanu, fost gardă a Regelui Mihai, care a suferit și el în închisorile politice. Moșteanu a subliniat că, în ultimele zile, a fost victima atacurilor și a urii din partea celor care contestă noua lege privind doborârea dronelor. El a observat cum se fac liste cu persoane care trebuie eliminate, inclusiv jurnaliști și oameni de cultură, care își doresc binele țării.

Chemare la responsabilitate pentru liderii politici

Moșteanu a cerut intervenția reprezentanților CNA în Parlament, adresându-se lui George Simion și subliniind responsabilitatea sa de a preveni violențele și dezinformările care alimentează ura în societate. „Democrația noastră a fost construită cu prea multe vieți sacrificate. Cer liderilor partidelor să manifeste mai multă înțelegere. George Simion, oprește pornirile violente ale susținătorilor tăi și minciunile care riscă să scape de sub control”, a declarat el. Moșteanu a făcut apel și la Marcel Ciolacu, cerându-i să își protejeze colegii de atacurile mediatice venite dinspre anumite canale de știri.

Declarații împotriva discursului urii

Într-o recentă intervenție, Moșteanu a subliniat importanța de a nu mai susține televiziunile care promovează un discurs al urii. Acesta a afirmat că a fost victima jignirilor zilnice, în timp ce alții au profitat de popularitate pentru a da interviuri în prime-time. Moșteanu a menționat că s-au acumulat sume considerabile în conturile celor care promovează acest tip de mesaj și a lansat un apel pentru unitate împotriva acestui fenomen.

Apel la acțiune

Moșteanu i-a cerut lui Ilie Bolojan să folosească platforma pe care o are pentru a transmite un mesaj de speranță și încredere, subliniind că partidele democratice trebuie să se unească în fața urii. „Uniți, apărăm România! Voi solicita CNA-ului să vină în Parlament pentru a discuta despre măsurile luate împotriva discursului de ură”, a declarat acesta.

Critica la adresa divizării sociale

Prim-vicepreședintele PNL, Ciprian Ciucu, a avertizat că problema nu constă doar în amenințările externe, ci și în comportamentele dăunătoare ale unor persoane din interiorul țării care profită de situații dificile. „Sunt deja liste negre circulând și amenințări la adresa oamenilor decenți. Nu vreau să trăiesc în fascism”, a spus Ciucu, subliniind impactul negativ al divizării generate de ură și amplificată prin rețelele sociale.

Recunoașterea curajului în fața opresiunii

Candidatul coaliției pentru alegerile prezidențiale, Crin Antonescu, a avut cuvinte de laudă pentru Nina Moică, o fostă deținută politic. Antonescu a descris-o ca fiind una dintre cele mai curajoase persoane pe care le-a întâlnit, menționând că aceasta a fost condamnată la 20 de ani de închisoare la vârsta de 15 ani și a suferit în condiții inumane.

„A trăit în frică și a fost urmărită de Securitate până la Revoluție. Deși are 82 de ani, Nina Moică continuă să lupte pentru a revigora memoria istorică, astfel încât nimeni să nu mai trăiască în frică”, a concluzionat Antonescu, subliniind importanța de a nu uita lecțiile trecutului.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Oră

Advertisement
To Top