Connect with us

Trump își exprimă nemulțumirea față de Boeing și avertizează că ar putea achiziționa avioanele Air Force One de la un alt producător.

Ultima Oră

Trump își exprimă nemulțumirea față de Boeing și avertizează că ar putea achiziționa avioanele Air Force One de la un alt producător.

Trump își exprimă nemulțumirea față de Boeing și avertizează că ar putea achiziționa avioanele Air Force One de la un alt producător.

Trump își exprimă nemulțumirea față de Boeing în legătură cu avioanele Air Force One

Președintele american Donald Trump a declarat miercuri că nu este mulțumit de producătorul de avioane Boeing și că administrația sa ar putea căuta alternative pentru avioanele Air Force One. Aceasta este cea mai recentă acțiune a Casei Albe de a exercita presiuni asupra Boeing, care se confruntă cu întârzieri de cel puțin trei ani în livrarea a două noi avioane destinate acestui program.

Trump și reprezentanții Casei Albe au criticat constant Boeing, subliniind că producătorul nu a reușit să respecte termenele de livrare. „Nu sunt mulțumit de Boeing”, a declarat Trump reporterilor aflați la bordul Air Force One, reiterându-și frustrarea. El a menționat că „am dat acel contract cu mult timp în urmă” și a adăugat că termenul de execuție pentru contractul cu preț fix este excesiv de lung.

„Putem lua în considerare alte opțiuni, putem achiziționa un alt avion sau să facem o alternativă”, a subliniat Trump, excludând totuși Airbus ca posibilă opțiune. Reacția din partea Boeing nu a fost imediată.

Un oficial de la Casa Albă a declarat marți că programul Air Force One al Boeing ar putea fi amânat până în 2029 sau chiar mai mult, din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare și a cerințelor care continuă să se schimbe. Această declarație a venit în contextul în care Casa Albă a recunoscut că întârzierile sunt semnificative.

Oficialul a menționat că, deși întârzierile sunt frustrante, nu există soluții imediate pentru a accelera livrarea, având în vedere dificultățile întâmpinate de Boeing din cauza retragerii de pe piață a producătorilor unor componente esențiale.

Trump a fost implicat activ în acest program încă din campania sa prezidențială din 2016, obținând o promisiune din partea fostului CEO al Boeing, Dennis Muilenburg, de a limita costurile la patru miliarde de dolari. Condițiile contractuale stabilite, care au fost contestate de analiști în acel moment, au fost finalizate în 2018, costând Boeing mai mult de două miliarde de dolari.

Angajamentul recent al lui Trump ar putea indica probleme suplimentare pentru Boeing, care, conform analiștilor, se întâlnește cu miliardarul Elon Musk, aliat al președintelui, pentru a accelera actualizarea avionului.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ultima Oră

Advertisement
To Top